Informatie

  

  
WAT IS SPETTERS ?

Spetters is een ongesubsidieerde teken- en schilderclub voor de jeugd vanaf ca. 7 jaar.

Het uitgangspunt van Spetters is om spelenderwijs leren over kunst en kunstenaars, vorm en restvorm, compositie, zwart-witwerking, verschillend materiaalgebruik, diepte, perspectief etc. Elke les heeft ook tot doel handvaardigheid aan te leren, eigen creativiteit te ontwikkelen en geïnspireerd te raken in een gezellige sfeer. 

Elke leerling krijgt persoonlijke begeleiding en wordt vooral geprikkeld zich te ontwikkelen naar eigen vermogen en aanleg. Er is geen toelatingseis qua niveau: tekenen kun je leren !
 
Sommige leerlingen werken het liefst met materiaal waarmee ze thuis ook tekenen/schilderen: dit mogen ze meenemen naar de lessen, maar ze mogen ook materiaal van de tekenclub gebruiken.
Tekenpapier wordt door de club verzorgd.

Iedere les krijgen de leerlingen naar keuze thee, frisdrank of water aangeboden met iets lekkers. (Mocht dit ongewenst zijn of mag een kind iets niet hebben geeft U dit dan s.v.p. zo snel mogelijk aan.)

Tekeningen worden op deze site getoond tenzij de leerling of de ouders hiertegen bezwaar maken. Zie: naar de tekeningen.
I.v.m. de beschikbare capaciteit van de website worden de laatste twaalf tekeningen geplaatst.

WIE GEEFT DE LESSEN?

De lessen worden geleid door tekenares Liesbeth Vastrick; zie bij 'Wie is Liesbeth'.

WANNEER ZIJN DE LESSEN?

De lessen zijn iedere week op woensdagmiddag van 14.00-15.30. Ze gaan het hele jaar door met uitzondering van de schoolvakanties en zijn verdeeld in 3 lesblokken per jaar: na de grote vakantie t/m Kerstmis, van januari t/m maart en vanaf april tot de volgende grote vakantie.

JE VOOR DE TEKENCLUB OPGEVEN:

Een kind geeft zich voor minimaal 1 lesblok op, maar afhankelijk vanaf het moment dat het instapt t/m het einde van dat lopende lesblok.

Er wordt bij definitieve inschrijving eenmaal € 7,50 berekend voor administratiekosten.

Leerlingen kunnen - mits er plaats is - op elk moment instappen in de lessen omdat er elke week een andere opdracht op het programma staat.

De groep mag eenmaal per lesblok zelf een onderwerp kiezen; de meeste stemmen gelden.

WACHTLIJST:

Door zich op de (eventuele) wachtlijst te plaatsen maken ze kans op een plek als er kinderen na een blok mee stoppen, uiteraard in volgorde van aanmelding. 

Als de leerling op de wachtlijst staat doet hij of zij een proefles mee in het lesblok daaraan voorafgaand . De kosten van de proefles zijn gelijk aan het lesgeld voor 1 les ( zie lestijden & prijzen).

LIDMAATSCHAP AFMELDEN:

Dient minimaal 14 dagen voor het einde van het lopende lesblok te worden gedaan. Dit kan mondeling , per telefoon (06-29 13 34 34) of per e-mail (liesbethvastrick@hotmail.com).

Bij verzuim wordt 50% van het lesgeld van het volgende blok in rekening gebracht. Bij inschrijving zal hiervoor van u een handtekening worden gevraagd.

KINDERPARTIJTJES

Er is keuze uit 3 soorten feestjes: een tekening, schilderij of mozaiek maken.

Voor alledrie geldt dat er een basisprijs is waarvoor ook het lokaal wordt versierd met slingers en ballonnen evenals de stoel van de jarige. Er is keuze uit diverse frisdranken en thee met iets lekkers erbij (verjaardagstaart kan worden meegenomen of geregeld).

Er worden gedurende het partijtje foto's gemaakt en ook de gemaakte werkstukken worden vastgelgd. Deze foto's worden aan u gemaild en in een speciaal mapje op de website gezet.

Ouders kunnen kiezen of ze wel of niet aanwezig blijven maar bij mozaiek maken is minimaal hulp van 1 ouder nodig.

In overleg met de ouders vullen we de rest naar wens in, zoals bijv. eerst cadeautjes uitpakken en zingen etc. We maken er hoe dan ook een leuk, bijzonder en creatief feest van!

1. TEKENFEESTJE

Duurt ca. 2 uur, basisprijs voor 8 personen is € 60, meerprijs p.p is € 7.

De jarige kiest van tevoren een favoriet onderwerp; bijna alles is mogelijk. We gebruiken kleurpotlood, olie- of pastelkrijt, viltstift op goede kwaliteit tekenpapier, afhankelijk van het onderwerp. Natuurlijk wordt ieder kind geholpen om een mooie tekening mee te nemen.

2. SCHILDERFEESTJE

Duurt 2,5 a 3 uur, basisprijs voor 8 pers. is € 75, meerprijs p.p. is € 8,50.

De jarige kiest het favoriete onderwerp en de kinderen krijgen les in schilderen en alles dat daarbij komt kijken. we werken met acryl- en/of plakkaatverf op zwaar papier; indien gewenst op schilderdoekjes ( ca A-5 formaat) tegen geringe meerprijs. Uiteraard wordt ook bij dit feestje iedereen geholpen om met iets moois naar huis te gaan.

3. MOZAIEKFEESTJE

Duurt ca 3 uur, basisprijs voor 8 pers. is € 88* ( * de materialen om mozaiek te maken zijn helaas nogal duur!), meerprijs p.p. is € 10.

We maken met verschillende kleuren tegels een mozaiek op een voorbewerkt plankje van 15 x 15 cm. bijvoorbeeld met de hoofdletter van ieder kind of met een ander onderwerp naar keuze. De tegeltjes kunnen indien gewenst ook nog versierd worden met allelei dingetjes. Voegen van het mozaiek kan pas na minimaal 24 uur. U krijgt voegsel mee naar huis.

WORKSHOPS VOOR BEDRIJVEN EN GROEPJES:

Spetters geeft naar wens workshops tekenen of schilderen ; mozaiek maken alleen in overleg. Dit kan op elk moment behalve tijdens de tekenlessen en workshops. Samen met u wordt een programma op maat gemaakt; voor meer informatie even mailen of bellen.

Aarzelt U niet voor verdere vragen contact op te nemen per telefoon of e-mail :

tel : 06 - 29 13 34 34/e-mail : liesbethvastrick@hotmail.com


.